Tags

, , , ,


Ons geduld is behoorlijk op de proef gesteld, maar eindelijk laat het zonnetje zich dan zien deze zomer. En daar krijgen we allemaal energie en vitamine D3 van. Van dat laatste had ik persoonlijk nogal een tekort de afgelopen tijd. Natuurlijk zit vitamine D ook in boter en vette vis, maar vitamine D uit zonlicht is natuurlijk het lekkerste dat er is. 🙂 Hierbij wat tips om zonder zorgen van dat zonnetje te genieten.

Scrubben
Heel belangrijk voordat je gaat zonnen. Door te scrubben haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Voor m’n gezicht ben ik fan van Philosophy Microdelivery Peel. Deze scrub/peel (verkrijgbaar bij Ici Paris XL) mag je maar één keer per week gebruiken, maar na gebruik is je gezicht zo zacht als babybilletjes. Geloof me! Een paar dagen na gebruik wel goed smeren met minimaal factor 30, want door de zuren in deze peel is je huid gevoeliger voor de zon.

Water
Drink heel veel water.
Veel water drinken verbetert niet alleen de doorbloeding van je huid, maar zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.
En daardoor blijf je langer bruin.

Eet gezond
Eet veel groente en fruit in de zomer. Eet vooral producten met Bèta-caroteen. Bèta-caroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Bèta-caroteen zit met name in (donker)groene bladgroente, zoals spinazie en in koolsoorten. Ook wortelen bevatten erg veel bèta-caroteen, net als mango’s en mandarijnen. Eet er ook weer niet teveel van, want bij een te hoge dosering kan er verkleuring van de huid optreden. Maar uhh…eet er gerust van, teveel is pas aan de orde als je dagelijks de halve fruitstal van de groenteboer plundert.

Hydrateren
Het is heel belangrijk dat je de huid voldoende hydrateert. Hierdoor behoudt je huid zijn bruine kleur langer. Na het zonnen dus altijd een aftersun om de hydratatie direct op peil te brengen. Als je aftersun snel is ingetrokken heeft je huid meer nodig, dus smeren smeren smeren, met nog een extra laagje goede hydraterende en vette bodymilk.

Wel douchen, niet baden
Vermijdt ligbaden, bewaar die voor de winter.
Ik vind het zelf heerlijk om lang in bad te liggen, maar in de zomer is dit erg slecht voor het behouden van je bruine kleurtje. Van lang in bad liggen droogt je huid uit. Neem daarom liever een douche en beperk de tijd dat je eronder staat. Voor nog geen 2 euro heb je hier een hele handige douche coach. Wist je dat de gemiddelde Nederlander 7 minuten onder de douche staat? Als je dat terugbrengt naar 5 minuten bespaar je jaarlijks zo’n 75 euro op je waterrekening per persoon! Voor de liefhebber heb ik er nog eentje liggen….

Geniet
Last but not least: geniet ervan zolang het duurt, want voor je het weet is het herfst!
😉

Advertenties