Tags

, , , , ,

Gezonde chocolade bonbonnetjes

Chocolade bonbons en gezond? Ja, echt waar! Deze heerlijke bonbonnetjes zijn geïnspireerd op een recept uit het boek ‘Lisette in Luilekkerland‘. Nee, niet geschreven door mij, maar door Lisette Kreischer. Dit is mijn variant op het originele recept. Wil jij ook je eigen variant maken? Plunder je voorraadkast en wees creatief.

Het leuke aan deze bonbonnetjes is dat ze über gezond zijn. Verantwoord snoepen dus. Ze zijn in no time gemaakt. Ik had vandaag dadels, noten, lijnzaad, (raw) cacaopoeder, gemalen kokos en rozijnen in huis. Aan de slag!

Chocolade bonbons met kokos (ca. 20 stuks)

    • ca. 5 grote (verse) dadels, of ca. 10 kleine uit een zakje
    • handvol rozijnen
    • handvol pecannoten
    • handvol pistachenoten
    • eetlepel lijnzaad (heel of gebroken)
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 2 eetlepels (raw) cacaopoeder
    • gemalen kokos

Doe de dadels (zonder pit), rozijnen, noten en lijnzaad in een blender of keukenmachine en mix totdat je een beetje een plakkerig geheel krijgt. Als het mengsel nog niet plakkerig genoeg is, voeg dan nog een extra dadel en wat rozijnen (of nog beter: cranberries) toe. Pak vervolgens een steelpannetje en smelt de 2 eetlepels kokosolie. Zodra de olie is gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de 2 eetlepels (raw) cacaopoeder toe. Giet dit vervolgens door het mengsel in je keukenmachine en mix kort. Laat het mengsel een kwartier tot een half uurtje afkoelen. Maak nu van het mengsel met je handen kleine bolletjes. Rol ze door de gemalen kokos en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Opeten mag uiteraard ook!🙂

Variatietip: je kunt eindeloos variëren met de noten die je toevoegt. Houd je van cashewnoten, amandelen of walnoten? Mag ook. Alle noten (behalve pinda’s, want dat zijn geen noten) kun je in principe gebruiken. Ik had helaas geen cranberries in huis, maar die zijn natuurlijk perfect om ook toe te voegen.

Enjoy!