Tags

, ,

Green smoothie

Groentesap, green smoothie, green energie booster. Ze zijn mega gezond en ook best wel hip & happening. Maar laten we eerlijk zijn, het drankje op de foto ziet er niet heel appetijtelijk uit. Sterker nog, het ziet er nogal ranzig uit. Groene smurrie met een oranje schuimkraag. Schijn bedriegt….  

Als je alleen al walgt van de gedachte aan tomatensap of bietensap uit pak, dan kun je maar beter afhaken. Want nee, een green smoothie smaakt niet naar Sponge Bob aardbeiensap of Dubbel Frisss. Maar toch heeft ook mijn 2e jarige dochter de helft van bovenstaand glas leeggedronken. Gewoon omdat het lekker is. En hoe vaker je het drinkt, hoe lekkerder je het vindt.

Maar waarom zou je een green smoothie drinken? Da’s heel aanvoudig: omdat het gezond is! Door elke dag (of minimaal een paar keer per week) een green smoothie te drinken krijg je meer energie, wordt je huid mooier, verklein je de kans op kanker en osteoporose, verlies je vet, heb je minder kans op allergische reacties, ga je beter slapen, minder zweten, verhoog je de opnames van vitamines….en ga zo maar door. Waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig voor die groene smurrie met oranje schuimkraag voor 2 personen?

  • een juicer (bijvoorbeeld een Philips HR1861 of een Solis Juice Fountain)
  • een blender of staafmixer
  • 4 flinke wortels (bijv. winterpeen)
  • 2 groene appels (bij voorkeur granny smith)
  • ca. 200 gram verse spinazie
  • een klein stukje gember
  • 1 kiwi
  • 1/2 avocado

Gebruik eerst de juicer om een sapje te maken van de wortel, appel, gember en spinazie. Doe daarna het sap, de kiwi en de avocado in een blender of gebruik hiervoor je staafmixer. De wortel en appel geven je smoothie een zoete smaak. Kiwi zorgt voor het fris/zure en de avocado voor het romige effect. Ik realiseer me dat niet iedereen een juicer heeft, het is ook best een pittig investering en hij neemt behoorlijk wat ruimte in op je aanrecht. Ik heb de mijne (Philips) inmiddels een jaar en gebruik hem bijna elke dag. Niet alleen voor smoothies, maar ook voor verse appelsap, ananassap, bietensap, druivensap, perensap en ga zo maar door.

Wie durft? En wie heeft er lekkere recepten voor smoothies? Fijn weekend.

Advertenties