Tags

, , ,

Zomerse couscoussaladeIt’s been a while…en op verzoek van vele vriendinnetjes zal ik de aankomende periode wat artikelen schrijven in het Nederlands. Om te beginnen een lekker recept, wat ideaal is voor het, hopelijke aanhoudende, zonnige weer. Ik heb regelmatig van die dagen dat ik thuis kom, gezond wil eten, maar nul inspiratie heb en al helemaal geen zin om boodschappen te doen.

Dit is dan ook een recept waar je naar hartelust mee kunt combineren. Want het enige dat je nodig hebt is een paar basis ingrediënten welke je aanvult met wat je in huis hebt. Wees creatief! Mijn variant is met name door de volkoren couscous super vezelrijk en behoorlijk caloriearm. Enige minder gezonde ingrediënt is de geitenkaas met honing, maar hey…’t moet wel leuk blijven🙂

Zomerse couscoussalade voor 1 persoon:

  • 60 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handje rozijnen
  • handje gebrande pijnboompitten
  • ca. 6 snoeptomaatjes of romaatjes
  • ca. 3 zongedroogde tomaten in olie
  • kwart komkommer
  • stukje geitenkaas met honing

Ingredienten zomerse couscoussalade

Doe de couscous, de rozijnen en een snufje zout in een pannetje. Giet hier ca. 100 ml kokend water op (tot de couscous net onder water staat) en laat dit 5 minuten met de pan op de deksel staan. Snijd ondertussen de tomaten en de komkommer in kleine stukjes. Ik vind het lekkerder om de schil van de komkommer te verwijderen, maar dat is persoonlijk. Rooster de pijnboompitten aan beide zijden lekker bruin in een koekenpan zonder boter of olijfolie. Roer een eetlepel olijfolie door de couscous met rozijnen. Doe alles in een kom en kruimel de geitenkaas over het mengsel. In minder dan 10 minuten staat je super gezonde en zomerse couscoussalade op tafel. Bon appetit!

Bon appetit